Opremanje nekretnina iz snova: što se u Hrvatskoj smatra luksuznim apartmanom ili luksuznom vilom?

Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila


Iako mnogi smatraju da Hrvatska još uvijek “pliva” u krizi, luksuzne građevine sve su traženije. Gradi se, ali se ne pretjeruje, jer trenutno su u fokusu investitora apartmanske zgrade koje zatim pretvaraju u luksuzne vile.
Od strane vlasnika saznajemo motivaciju koja je pokrenula ovaj trend: luksuzne vile lakše je održavati, ukupna cijena najma veća je od zbroja najma nekoliko apartmana, a odluči li je vlasnik prodati, luksuzna vila će također postići daleko veću cijenu. Računica je jasna. I da, ne vrijedi to samo za područje Dalmacije, vrijedi za cijelu Hrvatsku.

No, što se smatra luksuzom? Gdje je granica između luksuza, kiča i obično opremljenog apartmana ili vile? Kako, dakle, opremiti apartman li vilu iz snova možete saznati u nastavku.

Ako ste investitor, tražite ove građevine

Okućnica ne manja od barem 2000 četvornih metara s građevinom od još najmanje 300 metara kvadratnih ono je što trebate tražiti ako ste potencijalni investitor.
Lokacija je važna, naravno, no gosti koji si mogu priuštiti luksuz, pogled na more ili panoramu grada bez problema kompenziraju s, pogađate – privatnošću.
Ono na što još morate misliti je predviđeni prostor za bazen. Ako uspijete iskombinirati da se bazen provlači iz unutrašnjosti u eksterijer, na pola ste puta da građevina koju ste kupili ili izgradili postane luksuzna.
Što čini preostalih 50% luksuznosti? Pogađate, unutrašnje uređenje vile.

Povezani interijer i najmanje tri kupaonice

Kada je u pitanju uređenje luksuznih interijera, zadnjih godina kolo vodi otvoreni prostor ili open space povezan kvalitetnim podom koji će sve sobe ujediniti u jedinstvenu cjelinu.

Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - podne pločice


Kuhinje su velike i često imaju kuhinjski otok, tako da večeru prije kućne zabave može praviti više osoba ili se gosti dapače sami mogu poslužiti jednom kada okupiraju dnevni boravak. Upravo zbog čestog pozivanja gostiju, važno je da luksuzna vila ima barem tri spavaće sobe, svaku s dodatnom kupaonom. Naravno, jedna od njih bit će “master bedroom”, kako je popularno nazivaju Britanci, dok druge dvije mogu biti manje, ali također ukusno opremljene.

Kako to otprilike izgleda, možete vidjeti na primjeru Vile Kastela, u čijem opremanju je Studio Arte sudjelovao. Cijela vila opremljena je vrhunskim podnim pločicama iz salona Studio Arte, a također i u kupaonici vile nalaze se zidne pločice po mjeri luksuza iz našeg salona.
Kod idejnog osmišljavanja, koristili smo 3D vizualizaciju koje je klijentu omogućilo da jasno izrazi svoje želje i potrebe.

Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - fotografija 1


Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - fotografija 2


Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - fotografija 3


Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - fotografija 4


Opremanje luksuznih nekretnina, apartmana i vila - fotografija 5

Fotografije: villa-kastela.com , web.facebook.com/villakastela/

Kompletnu galeriju fotografija možete pogledati na web stranici Vile Kastele ili na njenoj facebook stranici.

Studio Arte ima bogato iskustvo u opremanju upravo luksuznih vila i apartmana. U svojoj ponudi imamo širok izbor keramičkih pločica te kupaonske i sanitarne opreme najpoznatijih svjetskih brendova poput Marazzi, Cisa, Aparici, Grohe, Hansgrohe, Vitra (…), a svojim klijentima također nudimo i uslugu 3D vizualizacije kupaonica.

Bitni su i detalji

Kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija, važna je i kvaliteta sanitarija. Bogati kupci i gosti znaju kako izgledaju kvalitetne talijanske pločice, znaju koliko je važna lijepa, ali dugoročna sanitarija i prepoznat će ako ste ovdje kao investitor odlučili ići linijom manjeg otpora. Osim kvalitetnih osnovnih dijelova, svakako nemojte štedjeti niti na odabiru kade i tuša jer luksuz se prepoznaje, sjetite se, upravo po sitnicama koje koristimo svakodnevno.

Želite li da i vama pomognemo u luksuznom opremanju apartmana, vile ili kuće iz snova, javite nam se na mailom ili na broj 051 258 755.